Скопје дивоградби

Спомениците и објектите од проектот “Скопје 2014” може да ја доживеат судбината на Ќосето
Работната група до сега утврди дека Воинот на коњ, Филип, Мајка Тереза и порта Македонија се дивоградби
Не бил почитуван законот бидејќи не одлучувало Собранието туку општина Центар
„Законите што се на сила, за таков криминал, за бесправна градба предвидуваат дислоцирање и доведување на местото во претходна состојба“.
Јавноста е во исчекување на одлуката и на конечната сума за тоа колку чинел проектот во метрополата
Скопскиот градоначалник располага со податок за потрошени 700 милиони евра
Да потрошите ете јас знам попрецизно околу 700 милиони евра во еден километар квадратен, во стиропор, во камен во бронза, притоа градот во кој живеете, во кој што сте се родиле или каде имало некој претходник мој градоначалник има 52 проценти од главните инфраструктурни улици неизградени, нема решен јавен транспорт, нема решено менаџирање со ѓубриште, или сте дилетант во архитектонско-урбанистичка смисла на зборот или сте очигледно од криминални побуди бидејчи трета варијанта нема, само луд човек … или е луд.
Шилегов најави дека ќе се отстрануваат и галиите од Вардар и ќе се чисти коритото
Опозицијата го обвини за нерационално трошење и предложи парите да ги користи за проекти од корист за граѓаните

Скопје дивоградби

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.