Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски е првоосомничен во две од трите нови истраги на СЈО

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски е првоосомничен во две од трите нови истраги на СЈО
Во едната тој се товари за незаконско финансирање на партијата од 2009 до 2015 година
Формирал група за перење на пари и преку злоупотреба на податоците на членството се уплаќале пари во партијата
На ваков незаконски начин ВМРО-ДПМНЕ инкасирала 4 милиони и 900.000 евра
И новата зграда на ВМРО-ДПМНЕ е стекната спротивно на Законот за донации
Зградата чини речиси 9 милиони евра, од кои 7, 8 милиони се донација од „Бетон“ кој ја градел зградата
Груевски е осомничен и за незаконски избор на компанијата која го гради автопатот кон Охрид
Груевски и уште тројца високи државни функционери со тоа го оштетиле буџетот за повеќе од155 милиони евра
ВМРО-ДПМНЕ ги отфрли обвинувањата од СЈО Реагираше дека имотот кој го има партијата е легално стекнат

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски е првоосомничен во две од трите нови истраги на СЈО

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.