СЈО аудио снимки

606.555
Ова е бројот на аудио фајлови кои треба да ги преслуша СЈО во текот на истрагите (горе оди бројката крупно, а оваа реченица доле како прва)
Ова е најобемно разгледување на докази во историјата на Македонија
Под претпоставка дека секој фајл трае по 1 минута, доказите ќе се преслушуваат 10.000 часа или 421 ден
Специјалните обвинители, голем дел од аудио материјалите, ги преслушуваат повеќепати
Кога беше формирано, СЈО ги започна истрагите со 515.572 аудио фајлови како докази од незаконското прислушкување
За 193.753 аудио фајлови се утврди дека се приватни разговори
СЈО располага и со над 100 000 аудио фајлови пронајдени при претреси кај неколку лица
Се утврдува што е содржината на овие фајлови и дали се дел од незаконското следење на комуникациите

СЈО аудио снимки

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.