Сепак, се родил во земја каде немало каде да тренира уметничко лизгање

Селдин Салиу има 12 години

Роден е во селото Требиште во општината Маврово Ростуше на границата меѓу Македонија и Албанија

Сонувал да стане лизгач на мраз

Сепак, се родил во земја каде немало каде да тренира уметничко лизгање

Тоа не го спречило да се обиде да го оствари сонот

Неговите родители заминале на печалба во Италија-таму прв пат облекол лизгалки

Тренира секој ден по најмалку два часа на мраз

По 29 одржани натпревари во Италија тој има цела соба со трофеи

Секогаш се искачува на пиедесталот освојувајќи трето, второ или прво место

Сонот на Селдо е да ја претставува Македонија на Олимписки игри

Сепак, се родил во земја каде немало каде да тренира уметничко лизгање

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.