Селдин Салиу

Селдин Салиу (15) од дебарско Требиште освои второ место на куп во уметничко лизгање во Италија

За прв пат се качи на пиедесталот претставувајќи ја Македонија во уметничко лизгање

Досега освоил низа медали претставувајќи ја Италија, но од неодамна е член на Македонската федерација

Малиот Селдо е европски шампион во категорија кадети

Семејството на Селдин заминало во Италија кога имал шест месеци

Првиот пехар во уметничко лизгање го добил на седумгодишна возраст

Учествувал на 44 натпревари, а 18 пати бил прво место, 10 пати второ и петпати трето

На шампионатот на Италијанската унија на спортови (UISP) освоил прво место и станал шампион на Италија

Во март 2019 година стана европски шампион во неговата категорија

Селдин Салиу

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.