Сашко Потер Мицевски

Сашко Потер Мицевски со работа на „Fantastic Beasts 2: The Crimes of Grindelwald“ го оствари својот сон

После значајни проекти во Македонија и Англија, Сашко успеа да застане со своите идоли на „синиот“ тепих

Некако ми се десија неколку проекти измеѓу, морам да го споменам „Sherlock Gnomes“ анимираниот со Џони Деп, Емили Блант и Џејмс Мекавеј. Којшто беше фантастичен проект за да почнам јас како асистент на монтажа на така поголеми англиски проекти. Втор проект ми беше „Mowgli“, којшто ќе излезе следната година на Netflix, по продукција на Warner Bros. И некако ми се деси остварување на големиот сон да работам на „Fantastic Beasts“ како асистент на монтажа, којшто иако беше мала функција, меѓутоа, мислам дека конечно пробав од Хари Потер колачот и ја искусив таа магија огромна,

Дипломирал на ФДУ, а постдипломски завршил на Национаната филмска и телевизиска школа во Англија

Со дипломскиот филм „(Вон)земјанинот Ли“ освои награди во Србија и Индија

Моментално работам и во Англија и во Македонија. Паралелно работам на неколку англиски проекти. Mоментално во Македонија работам на трета сезона „Преспав“, којашто ќе се емитува од 17 декември. И моментално работам на втор авторски документарен филм со наслов „Сите ќе умреме“,

Со црната комедија „Сите ќе умреме“, Сашко ќе го прикаже погребалниот бизнис во штипскиот регион

Сашко Потер Мицевски

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.