Сергеј Самсоненко најави дека си заминуува

Сергеј Самсоненко дојде во Македонија по промената на власта во 2006

Препознатлив е по вложувањата во спортот по околу 12 мил. евра
во РК и ФК Вардар годишно

Се поврзуваше со гарнитурата на ВМРО-ДПМНЕ, отворено поддржа нивни проекти

Рускиот бизнисмен стана сопственик на фирми на оф шор дестинации како Белизе

Имаше плац во Скопје, хотел, спортски центар, а градеше и на плоштадот, спортски обложувалници, удел во млекара

Дел од фирмите се на иста адреса со оние на македонски бизнисмени и политичари

По 11 години најави дека заминува поради критиките од медиумите и навивачите

Наводно чашата ја прелеала реакциијата за скапите билети, а постојат уверувања дека причината е стравот од истраги

„Комитите“ го поддржаа и бараат да остане во Македонија

Сергеј Самсоненко најави дека си заминуува

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.