Актерот Салаетин Билал си замина пред да го види својот последен филм

Слушајте сега и двајцата. Ти чорбаџијо дај му ја ќесата и човеков нека си оди дома.
Салаетин Билал беше врвен актер во театар, на телевизија и на филмското платно
Преку 70 улоги ги одигра природно-како да е роден во чевлите на ликовите што ги глуми
Беше доајен на Турскиот театар, а глумеше и во Албанскиот театар, МНТ и Драмски
Се појави во сериите Волшебното самарче, Белото циганче, Трст Виа Скопје…
Играше во домашни филмски проекти- Сенки, Балканот не е мртов, До Балчак, Трето полувреме…
Го почувствува Холивуд преку филмот Зад непријателската линија
Што бомбардиравте? Не бомбардиравме, само фотографиравме Фотографии од што, од што!? Локер се врати повторно убивајќи ги сите
(Извор: 20th Century Fox)
Најмногу пот остави на штиците што живот значат каде освои и најмногу награди
Си замина пред да го види својот последен филм –Дедо и внук на Илија Пиперковски

Колегите ќе го паметат по зборовите „не смееш да се умориш од сцената“

Актерот Салаетин Билал си замина пред да го види својот последен филм

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.