САФ

Моите дни знај тажни се, тажен сум и јас
Mе буткаат до ѕидот да го дадам својот глас
A животот е пекол, без пари, а со бистар ум
Oазата на мирот за мене е пандемониум

Стиховите на САФ и по 26 години ја отсликуваат реалноста во Македонија

Хип-хоп револуцијата ја започнаа во 1993 година опишувајќи ја болната македонска транзиција

„Сафизам“ е првиот винил на поствоениот Балкан

САФ беа првите хип-хоп уметници од Македонија кои се појавиле на некоја МТВ мрежа

Нивниот видео запис за „Раце горе“ се појави на МТВ Адриа, а подоцна имаше и епизода за нив „MTV Block dedicated to SAF and Bootlegz“

Раце горе! Ако сакаш вистински рап.
Раце горе! Ако ги сакаш ти САФ.
Раце горе! За вистински рапери.
Еден, два, три, Смилен, Гоце, Пикисипи.

САФ

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.