Осумгодишниот Ѓорѓи Чешмеџиевски е најмлад македонски шампион во решавање на рубикова коцка

Осумгодишниот Ѓорѓи Чешмеџиевски е најмлад македонски шампион во решавање на рубикова коцка

Неприкосновен е во решавање на помалата рубикова коцка – за само 4 секунди

( Овде видео како го решава за 4 секунди коцкичето 2*2)

Сам се заљубил во загатката на Рубиковата коцка

„Почнав кога еден ден на Јутјуб гледав едни видеа и сакав една да си имам за мене. Во 2015-та отидовме во Грција и најдомвме една коцка за мене за 2 евра. Што е поголема, колку шест по шест“, Ѓорѓи Чешмеџиевски (ученик)

„Albanian Open 2018“ е прв негов натпревар каде сруши два национални рекорди

7 национални рекорди паднаа на турнирот во брзо местење на коцки во Софија

Најчесто е најмлад учесник на натпреварите и ги фасцинира судиите

Рубиковите коцки се дел од неговото секојдневие
„Секогаш кога нешто ќе ми е досадно, си местам коцки. Така можам да се смирам“, Ѓорѓи Чешмеџиевски (ученик) тајм код:

Унгарецот Ерне Рубик ја создаде познатата коцка во 1974

На професорот Рубик му требало цел месец за да го реши сопствениот изум

Рубиковата коцка подоцна стана најпродавана играчка во светот

Осумгодишниот Ѓорѓи Чешмеџиевски е најмлад македонски шампион во решавање на рубикова коцка

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.