„Вдомувања“ по семејна и политичка линија или законски вработувања?

Ангажманот на ќерката на обвинителот Коле Штерјев во СЈО е последното „вдомување” роднини на функционери
Лиле Делиџакова, сестра на специјалната обвинителка Катица Јанева ќе биде потпретседател на Комисијата за хартии од вредност
Опозицијата обвини за судир на интереси и за непотизам
Премиерот возврати дека луѓето како Делиџакова имаат право да конкурираат и да бидат вработени

Зоран Заев-Премиер на Р.Македонија – Зарем не смеат семејствата на било кои истакнати личности или вашето или било кој да конкурира да бира или да биде избран или да биде кандидат за нешто? Еве сестра на специјалниот јавен обвинител конкурирала, поднела документи, аплизирала за одредени места. Како на тој граѓанин да му кажете извинете вие немате право да конкурирате на позиција и место во државата, а ги исполнувате условите.
Ќерката на собранискиот спикер Талат Џафери се вработи во ЕЛЕМ каде место најде и синот на Мирослав Грчев
Беа примени без конкурс кој според ЕЛЕМ не е потребен за привремени вработувања
Непотизмот се дефинира како влијание на семејни и роднински врски при одлуки за вработување и склучување договори

„Вдомувања“ по семејна и политичка линија или законски вработувања?

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.