Регистрирани возила

Сообраќајот не е број 1 загадувач во земјава, но проблемот се влошува

Не само што не се вози помалку туку за 4 години се зголемил бројот на автомобили

Во 2013 биле регистрирани 346.798 патнички автомобили

Во 2017 регистрирани биле 403.316 автомобили или речиси 60.000 повеќе

Се зголемил и бројот на автобуси, товарни возила и на мотори

Најголем дел од новорегистрираните автомобили се половни возила кои се увезени

Регистрирани возила

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.