Судството и обвинителството пред сериозен предизвик

Реформи во судство, Препораките на Прибе и стратегијата за реформи во правосудството чекаат на реализација, СЈО, ОЈО, Изборот, оценувањето и унапредувањето на судии и обвинители да се одвива според познати критериуми, Генерален реизбор на судии нема да има, Академија, Кривичен закон, двотретинско мнозинство во Собранието

Судството и обвинителството пред сериозен предизвик

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.