Забрана за пушење

Со итни законски измени се бара олабавување на забраната за пушење
Газдите во угостителски објекти да можат да определат посебна просторија за пушачи
Затворените тераси повторо да бидат достапни за пушачите
Предлагачите го спасуваат профитот на угостителите
Наводно прометот им опаднал од 2010 кога е воведена забраната
Предлагачите го спасуваат профитот на угостителите
Наводно прометот им опаднал од 2010 кога е воведена забраната
Јавноста е поделена околу најавените измени
Пушењето е причина за 25% од вкупниот број на смртни случаи
Пушачите имаат два до четири пати поголем ризик од кардиоваскуларни болести
Се смета за главна причина за рак на бели дробови кај 90 % од заболените
Цигарите содржат отрови меѓу кои и никотин кој создава зависност
Чадот од цигарите содржи 4.000 токсини, над 60 се канцерогени
Во Македонија 40 проценти од населението на возраст од 15 до 34 се пушачи
До 64 години старост процентот на пушачи расте на 46%

Забрана за пушење

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.