Протест на деца со посебни потреби

Родителите на децата со посебни потреби ги тргнаа шаторите од пред Собрание
Три години бараат државата на децата со посебни потреби да им обезбеди грижа по смртта на родителите
Ќе ги постават повторно на 20 мај кога ќе кампуваат три дена
Ќе се враќаат секој месец се додека не им ги исполнат барањата
Ветување добија и од ВМРО-ДПМНЕ и од СДСМ
Недостигаат дневни центри за згрижување, соодветен кадар и вистинска инклузија во образовниот процес
Децата со посебни потреби добиваат парична помош само до 26 години
Стигматизацији и игнорирање од страна на системот утврдил и Народниот правобранител

Протест на деца со посебни потреби

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.