Политичари професори

Претседателската фотеља е привлечна за универзитетските професори
Политичките партии во нив гледаат сериозни претенденти со висок рејтинг кај граѓаните
По претседателските избори на почетокот на мај во вилата на Водно веројатно ќе се пресели актуелен или поранешен професор
Кандидатката за претседател од ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силјановска Давкова доаѓа од Правниот Факултет „Јустинијан Први“
Кандидатот на СДСМ и ДУИ Стево Пендаровски е национален координатор за НАТО, но беше професор на Американ Колеџ
И фаворитот на Алијанса и БЕСА Блерим Река доаѓа од универзитетската средина
Тој е професор на Правниот факултет на Универзитетот на Југоисточна Европа
Победникот на претседателската позиција ќе го замени Ѓорге Иванов
Пред да биде избран Иванов исто така беше професор на Правниот факултет на Унииверзитетот „Свети Кирил и Методиј”

Политичари професори

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.