Канцеларии на претседатели

Околу 60.000 евра годишно ќе ја чини државата киријата за кабинетите на двајцата поранешни претседатели Иванов и Црвенковски
Месечната наемнина на просторот од 247 квадрати кој го одбра доскорешниот шеф на државата Иванов е 1950 евра
За кабинетот на Црвенковски месечно се двојат 182.500 денари или околу 3000 евра
Според овие податоци, за неговата канцеларија во изминатите десет години се издвоиле приближно 360.000 евра
Договорите за изнајмување ги склучува Службата за општи и заеднички работи
Освен овие привилегии поранешните претседатели имаат право и на пензија во висина на платата од околу 90.000 денари
А користат и возач и обезбедување
Буџетот на претседателот по заминување од функцијата изнесува 8% од буџетот кога е на функција
Во моментов тоа е околу 105.000 евра
Македонските претседатели се меѓу најпривилегираните меѓу нивните колеги од регионот

Канцеларии на претседатели

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.