Пратеници Македонија - Грција

Неколкумина пратеници од Македонија и Грција имаат клучна улога во менување на историјата на двете држави

Независната пратеничка група од ВМРО-ДПМНЕ застана зад владејачкото мнозинство прифаќајки ги уставните измени во македонскиот парламент

И Ципрас како и Заев не зависи само од пратениците од неговите редови

За доверба на Ципрас гласаа двајца актуелни и двајца поранешни пратеници од Независни Грци, еден екс-пратеник на Потами и една независна пратеничка

Неизвесно, но многу веројатно е дека истите ќе дадат поддршка и на Преспанскиот договор

Во двете држави пратениците делат слична судбина со исклучување на непослушните од партијата

И едните и другите ги чуваше полиција од револтирани противници

Грчките пратеници како и нивните македонски колеги се мета на жестока критика дека се предавници

Предавници не се чувствуваме. Ниту претходно ниту сега. Предавници се оние кои бегаат од реалните проблеми. Ги нема и не се соочуваат со предизвиците и не нудат никакви решенија. И пред се личните интереси ги ставаат над државните.

Пратеници Македонија – Грција

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.