Македонија зад себе испрати уште една турбулентна година

Македонија зад себе испрати уште една турбулентна година
Државата се соочи со тешки предизвици-на политички и на економски план
Ова се настаните по кои ќе остане запаметена 2016 година
-Масовните протести од „Шарената револуција“
-Работата на СЈО-првите истраги и првите обвиненија
-Мигрантската криза и затворањето на Балканската рута
-Катастрофалните поплави кои однесоа 22 жртви
-Изборите кои беа клуч за решавање на политичката криза
За некои од настаните постои консензус дека се негативни, но за дел не
Етикетата позитивни или негативни нема да ги елиминира многу од проблемите на земјата
Тие ќе останат во наследство и во 2017 година

Македонија зад себе испрати уште една турбулентна година

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.