Пожар во Маврово

Пожари деновиве беснеат на најубавите македонски планини, а зафатени се и дел од националните паркови
И Националниот парк Маврово е во пламен
Драматичните снимки покажуваат дека огнот се приближил до ски лифтовите
Сателитските снимки покажуваат дека пожари беснеат на неколку шумски појаси во Македонија
Најголем дел од пожарите се подметнати
Огнот и чадот од дополнително ја влошуваат состојбата со загадувањето

Пожар во Маврово

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.