Портрети од остатоци од коса

Фризерката Светлана Зуламоска Гроздановска од Кривогаштани изработува уникатни портрети со остатоци од коса
27 години работи како фризерка и овој необичен талент го открила неодамна и тоа сосема случајно
Додека останатите фризери ја фрлаат косата, Светлана ја собира и од неа прави уметност
Портретите неретко може да се видат во нејзиниот салон
Светлана користи исечена коса за изработка на портретите, а целиот процес трае неколку часа
Секој од портретите е уникатен, но постои само неколку минути на подот од салонот на Светлана

Портрети од остатоци од коса

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.