Попова шапка

Попова Шапка и новата сезона ќе ја дочека во старото руво

Во најстариот ски-центар во Македонија со години не е инвестиран ниту денар

Државната компанија „Елем Турс“ не ги исполни ветувањата дека ќе вложи 80 милиони евра

Езерото за вештачки снег, новата жичница и катната гаража останаа само на хартија

Хотелите „Славија“ и „Попова Шапка“ се во лоша состојба

На ски-терените има само две жичници и шест ски-лифотви

Пред 30 години од Тетово се доаѓаше жичара, денеска само со возило

Во вакви услови Шапка не може да ги привлече ниту домашните туристи

Најголем дел од нив на скијање одат во Бугарија и во Србија

Иницијативата „Да ја спасиме Попова Шапка“ очекува итни промени

Бараат наместо „Елем Турс“ со центарот да стопанисува приватен инвеститор

Услов е да има искуство со менаџирање ски-центри во светски рамки

Засега нема најави за приватизација и Шапка останува во рацете на државата

Попова шапка

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.