Како безбедно да одите на планина

Снег, чист воздух и адреналин

Зимата е како создадена за на планина

Рекреативците, но и искусните планинари треба да бидат добро подготвени

Топлата облека, опремата и знаењето може да ви го спасат животот на планина

Потребни ви се добри зимски чевли, гамаши за снег, дерези, цепин, заштитна јакна, топла долна облека, заштита за сонце, резервна облека

Секако и доволно топли течности и храна

Ако на нозете имате дерези, во рацете треба да имате цепин

Никогаш не одете сами низ планините и без соодветна опрема

Проверете ја временската прогноза и известете ги вашите блиски дека планинарите

Само живиот планинар е добар планинар

Како безбедно да одите на планина

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.