Посета на папата

Со велосипед или пеш полесно ќе се движите наместо со автомобил, такси или со автобуски превоз на 7 мај, денот на посетата на Папата Франциск

Автобускиот градски превоз во Скопје ќе биде бесплатен за сите

Бесплатен ќе биде и железничкиот превоз, а и паркингот во Скопје

Голем дел од улиците во Скопје ќе бидат затворени за сообраќај

На појасот Голем ринг од 6 до 19 часот ќе има ограничување на сообраќајот и истиот ќе биде пренасочен на околу Центарот

Целосно ќе биде затворена улицата 11-ти Октомври од крстосницата со булеварот Кочо Рацин до крстосницата со улиците Димитрие Чуповски

Затворени ќе бидат и улиците Даме Груев, Македонија, Васил Главинов, Филип Втори Македонски, Св. Климент Охридски и Иљо Војвода

Сообраќајот ќе биде затворен и на Водњанска во периодот од 8.15 до 10 часот

Во периодот од 7.30 до 9 часот, како и од 17 до 18.30 часот, сообраќајот кон Аеродромот Скопје ќе биде затворен во двете насоки

Ќе биде пренасочен по споредни сообраќајници, но сите кои летаат треба да заминат еден час порано од вообичаеното

Посета на папата

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.