Палми

Над 120 палми од вкупно 138 не ја преживеале зимата во Скопје
Палмите издржуваат температури до -15, а зимава паднаа под -20 степени целзиусови
За да ги заштитат од ЈП „Паркови и зеленило“ на зима ги покриваа и обвиткуваа со вреќи
На лето им монтираа тушеви за освежување
Не се открива колку чини оддржувањето на палмите
Засадувањето на 1.100 палми низ земјава чинеше половина милион евра
Сега се размислува за садење на дрвја соодветни за ова поднебје

Палми

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.