Хотел Европа - Отешево

Хотелот „Европа“ во Отешево некогаш беше бисер на Преспанското езеро

Извор на видео: instagram.com/markodzambazoski ( се става на првиот кадар и на вториот некаде на лево од екранот)

Повеќе од 15 години комплексот е руина откако беше уништен во голем пожар

Сите простории и соби се демолирани, уништени и опустошени

Многумина ветуваа обнова на преспанскиот бисер, но залудно

Хотелот и денес изгледа како сцена од хорор филм

Хотел Европа – Отешево

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.