The Shape of Water од 13 номинации освои 4 оскари вклучувајќи го и најпрестижниот.

„Обликот на водата“ на Гилјермо дел Торо e најдобар филм на 90-тото доделување на Оскари
Филмот на мексиканскиот режисер имаше 13 номинации и освои 4 Оскари меѓу кои за најдобар режисер и за најдобар филм
Улогата на Винстон Черчил во „Најтемниот час“ му донесе Оскар за најдобар актер
на Гери Олдман
Френсис Мекдорманд е најдобра актерка за филмот „Три билборди пред Ебинг, Мисури“
Оскарот за најдобар странски филм го доби Себастијан Лелио од Чиле за „Фантастична жена“
Првата церемонија за доделување на Оскар во 1929 траела само 15 минути
Реклама од 30 секунди за време на последните Оскари чинеше 2.8 милиони долари

The Shape of Water од 13 номинации освои 4 оскари вклучувајќи го и најпрестижниот.

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.