OФФест 2019

Oд денес до 8 јуни музиката на светот доаѓа во Скопје

Кралицата на харфата Катрин Финч и кора мајсторот Секу Кеита ќе го отворат полнолетното издание на ОФФест во Скопје

Истата вечер, Крсте Роџевски ќе настапи со њујоршката џез-авангарда

Публиката ќе може да го погледне „Блузот од Мали“, документарен филм за борбата на музичарите за слобода

Од Мали годинава доаѓаат дивата Фатумата Дијавара и Басеку Кујате и Нгони ба

Балканска музичка треска ќе се случи со Сондорго и Џамбо Агушеви оркестар

Музичко патување од Либан, Колумбија и Велика Британија преку Љубов и одмазда (Love and Revenge), Ромпaрајо и Деди Џи

OФФест 2019

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.