Европско првенство во одбојка

Македонските одбојкари испишуваат нова спортска историја

За првпат од осамостојувањето ќе бидат дел од едно Европско првенство

Победата над Унгарија ја однесе Македонија во европската одбојкарска елита

На првенството нашата репрезентација оди како една од петте најдобри второпласирани

Претходно и Шведска и Летонија завршија голема работа со победите над Азербејџан и Израел

Големиот успех како најпријатно изненадување го истакна и Европската Одбојкарска Федерација

Континенталниот собир ќе се одржи од 13до 29 Септември во четири земји-Белгија, Франција, Холандија и Словенија

На 16 Јануари Македонија ќе ги знае противниците во групата

Европско првенство во одбојка

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.