Ник Кејв преку концертниот филм „Distant Sky” на неколку часа беше во Македонија

Мрачниот принц Ник Кејв на неколку часа беше во Македонија
Преку концертниот филм „Distant Sky”, публиката во кино Фросина можеше да го почувствува присуството на ѕвездата

Ние од МКЦ бевме заедно на концерт на Ник Кејв во Белград и го гледавме. Тоа беше во октомври, минатата година. Кога видовме веста дека ќе има светска премиера на филм во 500 кино сали низ светот се јавивме од МКЦ, се пријавивме дека сакаме да организираме. Мислам најприродно, најоргански и најлесно на свет, со еден мејл, Владица Младеновски – Грга (задолжен за музичката програма на МКЦ)
Филмот е дело на Давид Бернард и е за концертот одржан минатата година во „Royal arena“, Копенхаген
Критиката низ светот го оцени концертот како „неверојатен одговор на незамисливото“

Шансата македонската публика наскоро „во живо“ да го гледа Ник е далечна колку и небото

Го видовме во Белград, Тон. Тој е организатор на сите концерти на Ник Кејв, логистика и сè, тоа тера преку Тон. Ние имаме негов контакт, може да го поканиме Ник Кејв, но што? Да го носиме на кебапи во Дестан, Владица Младеновски – Грга (задолжен за музичката програма на МКЦ)
„Далечното небо“ ја стави Македонија на културната мапа со уште 500 други кина од цел свет
Стих од песна
„Можеш ли да го чуеш биењето на срцето?“ , Ник Кејв

Ник Кејв преку концертниот филм „Distant Sky” на неколку часа беше во Македонија

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.