Македонија прослави 26 години од прогласувањето на независноста

Дозволете, вечерва да ви честитам на вас сите и на сите граѓани и граѓанки на Македонија слободна суверена и самостојна Македонија – Киро Глигоров – Прв претседател на Република Македонија
Македонија слави 26 години од прогласувањето на независноста
Од тогаш наш амбасадор во светот се и стотиците поштенски марки
Преку поштенските марки е раскажана модерната историја на земјата
Писма се праќаат ретко, но марките продолжуваат да ги отсликуваат културата, уметничкото и историското наследство

Македонија прослави 26 години од прогласувањето на независноста

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.