Чучер Сандево, Ранковце и Брвеница ќе имаат независни градоначаалници.

Граѓаните покажаа ниско ниво на свест за независни градоначалници и советници
Чучер Сандево, Ранковце и Брвеница ќе имаат независни градоначаалници
Во сите останати и во Град Скопје предност добија партиските адути
Јовица Пејковски во Чучер Сандево и Ивица Тошевски во Ранковце победија во првиот круг
Енвер Пајазити во Брвеница ја доби довербата во вториот круг
Пејковски победи против друг независен кандидат, Тошевски и Пајазити беа подобри од кандидати на ВМРО-ДПМНЕ
Љупчо Бојаџиев победи во Кратово како независен кандидат, но со поддршка на СДСМ
На изборите имаше 27 независни кандидати за градоначалници и 48 кандидатури за независни советнички листи
Најмногу- 12 во Македонски Брод

Чучер Сандево, Ранковце и Брвеница ќе имаат независни градоначаалници.

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.