Невакцинирани

Градинките во Скопје денес не примаа деца кои не се вакцинирани против морбили

Времената мерка е донесена поради епидемијата на мали сипаници

Дел од родителите се револтирани и тврдат дека мерката нема да ги натера да ги вакцинираат децата

Во Скопје има околу 15.000 невакцинирани деца

Во 2018 година се регистрирани над 62 случаи на мали сипаници од кои најголем дел во Скопје

Возраста на заболените се движи од 5 месеци до 59 години, а најголем дел од заболените се невакцинирани

Невакцинирани

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.