НАТО трошоци

НАТО го потпиша протоколот за членство на Македонија во Алијансата

Земјата е на чекор да стане 30-та членка на НАТО под новото име, Република Северна Македонија

„Денешното потпишување на Протоколот за прием во НАТО покажува што дипломатијата и државништвото може да постигнат. И навистина одвај чекам да видам 30 знамиња пред седиштето на НАТО.“

Македонија ќе стане членка на НАТО откако Парламентите на 29 земји членки ќе го ратификуваат протоколот

Македонија до 2024 ќе треба да ги зголеми трошоците за одбраната до 2% од БДП

„Една земја е силна колку што е силна нејзината армија, но и колку се функционални и здрави нејзините демократски институции, но исто така е силна колку што е бројот на блиски пријатели што ги има.”

НАТО трошоци

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.