Народен правобранител

Човековите права минатата година во земјава стагнирале или назадувале
Народниот правобранител утврдил партизирани и нефункционални институции
Лошиот однос на институциите на свој грб ги осетил и правобранителот
Не ги спроведувале неговите препораки
Работата му ја попречувале министерствата за труд и социјала, здравство, правда, како и УЈП и Обвинителството
Правобранителот бара од Собранието сериозно да му пристапи на проблемот
Поради блокадата на Собранието тоа сега е практично невозможно
Не може да се спроведе и барањето за законски измени за спроведување на препораките од омбудсманот
Со блокираното Собранието, блокирана е и можноста за унапредување на човековите права

(Извор: Годишен извештај на Народниот правобранител на Република Македонија)

Народен правобранител

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.