Скопје велоград

Скопје стана велоград, но само на хартија

Од Град Скопје велат дека за 14 месеци изградени се 14,6 километри нови велосипедски патеки

За прв пат се изградени велосипедски патеки во Кисела Вода, Чаир, Бутел и Ѓорче Петров

Во реалноста недостигаат безбедни велосипедски патеки

Патеките се исцртуваат дури и на брановиден асфалт

На средина на патеките неретко има знаци , билборди и други препреки

„Скопје Велоград не е само асфалтирање на метри должни. Сакаме велосипедска инфраструктура чиј дизајн ќе мотивира. Велосипедска инфраструктура која ќе ги повикува луѓето да ја користат.

Скопје велоград

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.