Филм „The Annexation“

Македонска Каменица е нападната од вонземјани

За среќа ова е само дел од заплетот во филмот The Annexation на Андреј Ѓорѓиевски кој успеа без никаква финансиска поддршка да сними научна фантастика

Филмот е снимен за три дена без професионални актери и со помош од неколку пријатели на режисерот

Дејството во овој научно фантастичен филм се одвива во Македонска Каменица каде единствен преживеан од вонземската инвазијата е еден војник

ИЗЈАВА КАКО ТЕЛОП

„Војникот (Јане Стојменовски) е мој другар. Стево е вториот актер и тој е дедо на мој пријате. Познавајќи ги и двајцата целиот мој живот не беше тешко да ги убедам да глумат“. Андреј Ѓорѓиевски, режисер

Андреј дипломирал на Машинскиот факултет во Скопје

Се занимава со видео, фотографија, графички дизајн и анимација

Филмот е снимен со негова опрема, а тој е одговорен и за целиот пред и пост-продукциски процес – режија, снимање, монтажа, колор-корекција, звук, визуелни ефекти и анимации

Филм „The Annexation“

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.