Во моите чевли 2

Искра Донева веќе 36 години „во нејзините чевли“ чита, пишува и објавува книги

Во улогата на фотомодел беше вклучена во проектот „Во моите чевли“

Со изложбата се пренесе порака со какви проблеми се соочуваат лицата со попреченост кога одат да купат парче облека

Една навидум толку секојдневна работа или процес, на облекување, на дотерување би се рекло, за нас значи предизвик. Зошто? Затоа што, не секогаш можеме да одиме по продавниците да си бараме соодветен број, модел, материјал којшто би ни одговарал. Затоа што, нешто ако се закачи за алкава, може да претставува опасност за мене,

Искра, Игор, Јулијана, Никола и Ема го поставија прашањето: колку модната индустрија мисли на нив?

Различна должина, еластична облека, магнетни копчиња, информации во декларација… се работите кои им се потребни

Неодамна бев во Русија, службено, на некој семинар што се однесува баш на социјалните права на лицата со попреченост. Бев многу топло пречекана, не само добредојдена. Туку, некако како дури со восхит кон самиот труд и напор и целата моја работа што ја вложувам. Овде тоа го немам осетено,

Адаптабилна облека за лицата со попреченост ја има само надвор од границите на Македонија

Во моите чевли 2

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.