Прв македонски мјузикл

И се случи луѓе првиот македонски мјузикл!

Со краткиот филм „Црно-бело“, Македонија го доби првиот мјузикл

Овој дипломски филм, како предизвик на филмското платно го постави Сандра Ѓоргиева

Затоа одбрав еден лик што би ја носел целата таа приказна во себе и каде што би се спротивставувал имагинарно, преку музика. Мислам дека тоа се случува секојдневно на многу луѓе, коишто преќутуваат, коишто не знаат да си кажат гласно што им треба, што сакаат,

Музиката и танцот со сите проблеми и предизвици го сочинуваат животот црно-бел на главниот лик – Јована

Жена која не добива поддршка од својот татко за својот сон, не знае да се спротивстави, а истото и го прави и на својата ќерка

Нема ништо поубаво да бидеш дел од реализација на нечиј сон. Многу ми е мило што Сандра ја имаше довербата во мене, среќна сум што можев да бидам дел од тој пат, на таа реализација на она што таа го имаше замислено и машки го издржа до крај.

Филмот е со поддршка на Агенцијата за филм, во продукција на ФДУ, а копродуценти се „Мунлајт“

Прв македонски мјузикл

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.