Садула Дураки

Кој е министер за животна средина во Македонија?

На ова прашање ретко кој може да даде одговор
Садула Дураки е министер за животна средина повеќе од 17 месеци

Досега не одржал ниту еден брифинг или прес конференција поврзани со загадувањето

На јутјуб каналот на Владата нема ниту еден негов говор, отчет или обраќање

Јавните настапи се резервирани за заменикот министер Јани Макрадули

Најповикано да го решава проблемот со загадувањето е министерството за животна средина кое има буџет од над 11 милиони евра

Само 500.000 евра се за мониторинг и заштита од аерозагадување, а три пати повеќе се одвојуваат за плати на вработените во министерството

Владата усвои и посебен фонд од дополнителни 1.5 милиони евра за борба со загадениот воздух

Садула Дураки

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.