Во Бардовци ќе се гради нов центар за странци - има ли Македонија капацитет за уште еден бегалски бран?

800.000 мигранти во 2015 и 2016 година транзитирале низ Македонија патувајќи кон Западна Европа
Фреквенцијата во одредени периоди беше и до 10.000 мигранти дневно
Надлежните уверуваат дека за за Македонија нема опасност од нови бегалски бранови
МВР потврди дека ќе се гради нов центар за странци во Бардовци
Центарот ќе се гради со донации од странство на седум хектари напуштени ниви и магацини
На претходните обвинувања дека ќе се гради центар се возвраќаше дека се работи за населба за бездомни лица во Визбегово
Во екот на мигрантската криза Македонија беше една од најчувствителните точки од „балканската рута”
Актуелизацијата на темата коинцидира со предизборниот период и подготовките за референдумот за името
Прашањето за мигрантите ќе биде меѓу најзастапените за време на австриското претседателство со ЕУ
Канцеларот Курц смета дека бегалците од кризните жаришта треба да се насочат кон соседните земји наместо кон средоземното и егејското море

Во Бардовци ќе се гради нов центар за странци – има ли Македонија капацитет за уште еден бегалски бран?

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.