400 000 мигранти поминале низ Македонија

Од почетокот на бегалската криза 400.000 лица минале низ Македонија
Крајната дестинација им е Западна Европа, само мал дел остануваат
Во транзитниот центар во Гевгелија има 13, а во Табановце 24 лица со барање за транзит
Во прифатниот центар Визбегово 26 лица се баратели на азил
Новата страгегија за бегалци и странци беше повод за жестоки критики
Опозицијата смета дека Македонија ќе стане крајна дестинација за бегалци
Според нив, тоа ќе биде удар врз економијата и безбедноста
Во повеќе општини се собираат потписи против изградба на објекти за мигранти
Владата смета дека паниката е базирана врз измислици
Според Галуп, од 138 земји мигрантите се најмалку добредојдени во Македонија

400 000 мигранти поминале низ Македонија

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.