Стил Темпл

„Стил темпл“ е првиот македонски метал-бенд со винил издание

Nobody’s Slaves е во издание на српската издавачка куќа „Мајнор рекордс“

„Еве конечно во 2018 излезе првата македонска метал плоча односно албум на винил плоча. Од една страна ми е мило што излезе сега, но од друга страна ми е малку жал бидејќи многу време трабало, требало уште во 80-тите да излезе првата хеви метал плоча од Македонија.“

Плочата е изработена во Полска со поддршка на Фондацијата „Вакен“

„Они ги финансираат интересните проекти. Ние им пишавме како проект дека ќе биде прва македонска плоча, они на тоа се залепија затоа што е стварно историски момент.

Метал бендот постои 18 години и има издадено три албуми

„Имаме успех што сме свиреле со големи имиња како Вајтснејк на кои им свиревме како предгрупа и во Белград на Белград колинг , Џудас Прист и Хелоуин им свиревме исто како предгрупа“

Стил Темпл

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.