„Младите денес се лидери на утрешнината!“. Пет годишна иницијатива за зајакнување на меѓуетничката кохезија меѓу младите.

„Младите денес се лидери на утрешнината!“
Ова е мотото на проектот „Меѓуетничка интеграција на младите во образованието“
Проектот е 5 годишна иницијатива за зајакнување на меѓуетничката кохезија меѓу младите
Проектот на УСАИД ќе го спроведува Македонскиот центар за граѓанско образование
Партнери се МОН, други образовни институции и Европската команда на Армијата на САД
„Меѓуетничка интеграција на младите во образованието“ е продолжение на проект од 2011 година
Проектот е вреден 5,8 милиони долари

„Младите денес се лидери на утрешнината!“. Пет годишна иницијатива за зајакнување на меѓуетничката кохезија меѓу младите.

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.