Медена земја

Македонија, барем за еден ден, стана медена земја

Документарниот филм „Медена земја“ доби три награди на најголемиот независен филмски фестивал во САД, Санденс

Филмот на режисерите Љубомир Стефанов и Тамара Котевска ја освои главната награда од жирито

Освои и специјална награда од жирито за влијание за промена и специјална награда за камера

Медена земја ја раскажува приказна за Атиџе, последната жена-одгледувач на диви пчели во Европа

Тимот кој стои зад документарецот ја искористи можноста да упати и апел до македонската влада

Нашата мала и многу загадена земја, многу сме желни да ја пренесеме оваа порака до македонските граѓани и Владата: „Ве молиме исчистете го воздухот во нашата земја, најзагадената земја во светот“Атанас Георгиев,продуцент на „Медена земја“

Медена земја

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.