Marko Чаласан

Компјутерскиот Моцарт Марко Чаласан целосно се посвети на програмирањето
Повеќе не го интересира системската администрација која му донесе светска слава
Се’ повеќе почна да ме влече програмирањето и одлучив да се префрлам целосно. Почнав од почеток со програмирање да работам, почнав да одам на натпреварите и сега тоа го работам. Се надевам во тоа ќе се унапредам. – Марко Чаласан
Има коефицент на интелигенција од 147 и натпросечен резултат на психолошки тестови
На 8 години стана најмладиот сертифициран системски администратор во светот
Предавал информатика и настапувал на големи конференции организирани од Google
„Best schools“ го прогласија за 6-ти најпаметен тинејџер во светот
Не се гледам себеси како најпаметен. Мислам дека не може да се рангираат луѓето од попаметен до не толку паметен. – Марко Чаласан.

Marko Чаласан

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.