Марко Пејчиноски 2

Марко Пејчиноски, кој стана дете-ѕвезда откако на 12 години го преплива Охридско Езеро, подготвува нов подвиг
Ќе плива за децата со ретки болести
ИЗЈАВА: Марко Пејчиноски
(24.16-24.28)
„Јас оваа година имам нова спортска цел и имам мотив, јас оваа година ќе пливам за децата со ретки болести“
(Извор на видео: Златна бубамара на популарноста)
Марко на подготовките пливаше дневно по 5 километри
За 9 часа исплива 25 километри од Свети Наум до Охрид
Подвигот му донесе многу признанија меѓу кои и Златна бубамара на популарноста

Марко Пејчиноски 2

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.