Ракометот во Македонија слави 70 години

Ракометот во Македонија слави 70 години
Почетоците на еден од најпопуларните спортови во Македонија се во 1948
Прво се играл голем, а потоа мал ракомет
Работнички и Вардар се најстари клубови
Европските титули на Вардар и Кометал Ѓорче Петров и вицешампионската на ЖРК Вардар се најголемите клупски достигнувања
Успешната ракоментна приказна ја надополнуваат и титулите на Вардар во СЕХА лигата
Петтото место на ЕП на машката и седмото на ЕП и СП на женската репрезентација се најголеми успеси на репрезентативен план
Шестото место на СП во Алжир за мажи е најголемиот дострел на младинските репрезентации
Многу деца денес сонуваат да бидат новите Лазаров, Манасков, Миркуловски, Стоилов, Кастратовиќ…

Ракометот во Македонија слави 70 години

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.