Европскиот Совет пред одлука-ќе добие ли Македонија датум за преговори?

Владата се надева дека Европскиот Совет ќе одреди датум за почеток на преговори на Македонија со ЕУ

Решението на спорот со Грција е еден од најголемите аргументи

Франција и натаму е најголем противник на проширувањето и се противи Македонија и Албанија да добијат датум за преговори

Франција и Холандија беа автори и на нон-пејпер, неофицијален документ во кој тие се противеа на стартот на преговорите

Ако Македонија го добие посакуваното, веројатно прво ќе се скенира прогресот за поглавјата 23 и 24

Тие се однсуваат на правосудство,човекови права, корупција и организиран криминал, антидискриминација, слобода на изразување, безбедност

Македонија се труди да го фати возот за ЕУ со Србија и Црна Гора

Најоптимистичките прогнози за влез во Унијата се до 2025

Преговорите на Хрватска која последна стана членка на ЕУ траеја осум години

Европскиот Совет пред одлука-ќе добие ли Македонија датум за преговори?

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.