Град Скопје ќе потроши 6,5 милиони евра за изградба на нов забавен парк

Град Скопје ќе потроши 6,5 милиони евра за изградба на нов забавен парк

Од 2011 година имаше неколку неуспешни обиди да се најде приватен инвеститор

Проектот се најавува во време на политички вакуум

Мандатот на градоначалниците истекува на 15 мај и се` уште нема решение за надминување на овој проблем

Невладиниот сектор реагира дека на сметка на паркот дел од зеленилото ќе биде исечено

Градоначалникот Трајановски негира дека ќе се сечат дрвја

Се проблематизира и отсуството на пристапни улици за возила до локацијата

Новиот парк исто така ќе има и барокни елементи

Луна паркот е изграден пред 44 години и долг период е целосно запуштен

Град Скопје ќе потроши 6,5 милиони евра за изградба на нов забавен парк

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.